Sunday, March 30, 2008

muilta asioilta näyttävät asiat

Yleensä ei ole ollut tapana postittaa tänne huumorilinkkejä, olenhan vakaumuksellinen tosikko, mutta kun joku kerran harrastaa bloginpitoa asioista jotka näyttävät muilta asioilta, niin kai se täytyy pseudomorfoosiblogissakin huomioida.

Monday, March 24, 2008

viimeinen nakki


_MG_7328
Originally uploaded by anttia
Jo jonkin aikaa sitten huomasin erään usein ohittamani nakkikioskin seinässä kopion viimeisestä ehtoollisesta. Tarkoituksenani oli esitellä se blogissani, mutta olin aina muka liian kiireinen nappaamaan valokuvaa.

Jossain vaiheessa kuva oli sitten poistettu, mutta nyt huomasin ilokseni että se oli korvattu entistä kiinnostavammalla asialla. Ilmeisesti jostain lehdestä kopioidulla viimeisiä aterioita käsittelevällä jutulla.

Jutun otsikkona on viimeinen nakki, ja kuvituksena sarjakuvatyylinen versiointi viimeisestä ehtoollisesta.

Sunday, March 23, 2008

San precario


_MG_7015
Originally uploaded by anttia
Tässä esimerkki Italialaisesta nykypyhäikuvakulttuurista, pyhä prekariaatti.

syntinen rouske

Tässä vuosien varrella minulle on pikkuhiljaa muodostunut tiettyjä suosikkiaiheita. Pikaruokakulttuurin kummallisista muodoista ja sisällöistä löytyy alituisesti jotain uutta. Toinen ehtymätön lähde on black metal, ja erityisesti sen kerrannaisvaikutukset populaarikulttuurissa laajemmin, erityisesti nykyisin suosittu pop-satanismi.

En olisi aivan vielä odottanut näkeväni näitten ilmiökokonaisuuksien yhdistyvän, mutta sitten näin tämän Kentucky fried chicken ketjun kanadan mainoksen. KFC on suomessa toistaiseksi tuntematon ketju, mutta amerikassa niitten suurimpien joukossa.

Mainoksessa Helvetica niminen mainosbläkkisyhtye soittaa keikkaa täysissä maskeissa, ja takahuoneessa tietenkin mässää firman kampanjatuotetta. En tiedä miten hyvin norjalaiskulttuurin muodot myyvät kentuckyläistä kana-ateriaa, mutta pseudomorfoosiharrastajalle kampanja tarjoaa runsaasti tarttumapintoja.

Ainiin, huomasitko että kyseinen kana-ateria oli puristettu nimenomaan hampurilaisen muotoon.

Saturday, March 22, 2008

Renesanssi

Sattui silmään dekadenssiblogin puolelta, että Britanniassa on aluillaan taiteen uusi renesanssi. Guardianissa sitä on oikein ministeritasolla luvattu. Kotimaassa taas on julkaistu ensimmäiset suomalaiset Mangat. Metro Lehti uutisoi 19.3 otsikolla "Vartijat ehti ensin" näin:

"Vartijat sarjan tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja ennenkaikkea sen metsiin... kun ollaan Suomessa, mitään ei voi tehdä kytkemättä siihen vähän kalevalaista meininkiä"

Myös ylioppilaslehdestä löytyi juttu aiheesta.

Ehkä tässä olisi suomenkin urheilu ja kulttuuriministerille paikka, perustuihan se ns. suomalaisen taiteen kultakausikin aikoinaan pitkälle juuri Gallen-Kallelan Japanifetisismin ympärille. Useimmat asiat mitä nykyään käsitämme taiteessa perisuomalaisena ovat nimenomaan seurausta japanismin ja kalevalan yhdistelemisestä. Kalevalaa olen jo joskus käsitellytkin, Gallen-Kallela, japanismi ja sen nykymuodot kaikki varmasti ansaitsisivat omat tekstinsä, mutta pointti kuitenkin oli se, että suomalainen taide on viimeksi kukoistanut edellisellä japanismin kultakaudella, opportunistisen ministerin kannattaisi nyt julistaa samantien suomalaisen taiteen uusi kultakausi. Onhan meillä kalevalaista mangaa, Jadesoturi ja melkein jokainen nykyteini tuottaa jotakin japanilaisvaikutteista taidetta.

Sääli että ne kyseessäolevat sarjakuvat ovat ainakin näkemieni näytteiden perusteella aikamoista kuraa, mutta tuskin se nyt siitä jää kiinni.

Markkinointikysymyshän tämä lähinnä on.

Wednesday, March 12, 2008

Euro sisu


_MG_5290.CR2
Originally uploaded by anttia
Bongasin tämän kiintoisan brändin erään sammuttimen kyljestä.