Thursday, October 20, 2011

Notkea uusklassismi



Olen kirjoittanut Notkeasta Rotasta joskus aikaisemminkin. Hänen ilmaisuns on näköjään kehittynyt kuplettityylistä uusklassiseen suuntaan. Perinteisesti uusklassismin edustajat ovat suodattaneet vaikutteensa saksalaisen romantiikana kautta, Notkea Rotta taas on valinnut amerikkalaisen populaarikulttuurin, täsmällisemmin  "National Lampoons Animal house":n.

Lähiöromantiikka lienee historiallisia teemoja helpompi aihepiiri rapata, mutta Notkea Rotta on genressään varsin vaikutusvaltainen mielipidevaikuttaja. Ehkä toogasta ei tule karvapilotin veroista muotivillitystä, mutta ajatus on jokatapauksessa kiehtova.

Vaikka historiatietoisuus vaikuttaa varsin vieraalta hiphopille, niin ehkä genre voisi kokea jonkinlaista alitajuista kulttuurimorfologista samuuden tunnetta nimenomaan Antiikin Roomasta, ja sen kulttuurin tietyistä lieveilmiöistä puhuttaessa.

Pseudomorfoosiblogi jää kiinnostuneena seuraamaan alkaako tästä suomalaisen hiphopin uusklassistinen renesanssi, vai jääkö kappale yksittäisen läpän tasolle.




usklassiset vaikutteet katutasolla yhtä innokkaasti kuin aikaisempien levyjen lähiöromantiikka. Notkean Rotan lähiöestetiikka on poikinut paljon seuraajia ja jäljittelijöitä, on kiinnostavaa nähdä muotoutuuko



No comments: